top of page

Doet de behandeling pijn?

De behandeling gaat  is niet geheel pijnloos. Tijdens de behandeling is het normaal om de klachten die er normaal zijn, ook te voelen. Prioriteit is dat alles in overleg gaat met de cliënt. Voelt iets niet prettig, dan stoppen we de behandeling en kijken we verder. Na de behandeling mag er geen pijn meer zijn. Beurs kan nog wel.

Moet ik voor de behandeling nog iets speciaal aan of meebrengen?

Ik werk meestal gewoon op je kleding. Maar een fijne stof zoals sportkleding, joggingbroek en lange sokken kunnen fijn zijn. Zodra we contact hebben voor het maken van een afspraak, zal ik aangeven wat handig voor jou is. 

Is Mylogenics hetzelfde als een fysiotherapeut of Chiropractor? 
Nee, beide zijn goede vak deskundige maar zij gebruiken hele andere methodes dan dat een Mylogenics practitioner doet. De practitioner heeft als doel om er voor te zorgen dat er direct resultaat is. Bij een Fysio of Chriopractor is dit helaas niet zo specifiek. Het doel is om direct resultaat te boeken en de cliënt niet meer dan drie keer te zien.

 

Hoe vaak moet ik behandeld worden?

Laten we hopen dat we elkaar maar één keer zien. Echter, zijn er in sommige gevallen wat meer behandelingen nodig. Het doel blijft echter directe verbetering, dus dat betekend dat we elkaar voor een Mylogenics behandeling elkaar hooguit drie keer zien (tenzij er meer klachten zijn).

 

Kan ik na een behandeling gewoon weer normaal bewegen of sporten?

Ja! Graag zelfs. Hoewel de behandelde plekken nog wat beurs kunnen voelen, is je lichaam in beweging brengen altijd goed.

 

Wordt Mylogenics vergoed bij de verzekeraar?

Nee, helaas nog niet. Sommige verzekeraars vergoeden wel 'alternatieve' zorg. Het is maar net of de verzekeraar Mylogenics er onder schaalt. Je krijgt een factuur na de behandeling. Indienen bij je verzekering is altijd mogelijk.

 

Ik weet niet zeker of je mij kunt helpen? Ik ben al bij zoveel fysiotherapeuten geweest.

Ik ga er altijd van uit dat ik verlichting kan brengen aan je klachten. Neem vrijblijvend contact met mij op om te overleggen of ik wat voor je kan betekenen. 

 

Is het resultaat na de behandeling voor altijd blijvend?

Ja en nee. Het lichaam beweegt en functioneert. Dat betekend dat er altijd nieuwe blessures kunnen komen. Ook zijn sommige spieren in het lichaam gewoonweg wat zwakker. Dat betekend dat in sommige gevallen aan te raden is om spieren te trainen voor een blijvend resultaat. Daarom bied ik naast Mylogenics ook coaching aan. 

 

Waarom hoor ik nooit iemand over Mylogenics en is het dan wel erkend?

Ja, het is erkend. Ik heb een diploma. Mylogenics bestaat al even maar wordt niet vergoed door de verzekeraar. Daarom moeten mensen het vaak uit eigen portemonnee betalen wat de drempel wat hoger maakt. 

 

Zijn er meer Mylogenics practitioners in mijn omgeving?

Ja! Via de site van Overload kun je een erkende practitioner in je buurt vinden. En anders via google. Gelukkig zien we tegenwoordig steeds meer Fysiotherapeuten die deze techniek ook leren. Vraag je eigen Fysio of ze behandelen.

Veel gestelde vragen

WhatsApp Image 2021-11-29 at 15.05.26 (1).jpeg
WhatsApp Image 2021-11-29 at 15.05.26.jpeg
bottom of page